MTB AVANTURA – BELJANICA

Na red je konačno došla i istočna Srbija.
Beljanica je najveća krečnjačka planina u ovom predelu zemlje. Izuzetno je bogata vodom koja je čista i pitka i speleološkim objektima od kojih je najpoznatiji Resavska pećina koju, naravno nismo zaobišli. Najviša tačka se nalazi na 1339mnmv. Fenomenalan pogled od kojeg zastaje dah i trenutak kada shvatite da se sav uložen trud definitivno isplati.

Moram da se zahvalim našem drugu Stefanu koji je odličan poznavalac staze i koji nas je sproveo i pokazao sve lepote ove planine. Stefan inače vodi ture i ako želite da vozite, a niste poznavalac ovih staza, možete ga slobodno kontaktirati. Više o tome možete videti na njegovom instagram profilu: https://instagram.com/cherokeecycling?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ništa od ovoga ne bi mogli da realizujemo da nismo našli i dobar smeštaj. „Lepo mesto“ je njegov naziv i stvarno je ime opravdalo sva naša očekivanja. Ako se nekada odlučite da posetite ovoj deo definitivno nećete pogrešiti, a mi ćemo sigurno opet doći čim nam se ukaže prilika.

Ono što volim kod svake naše vožnje je to što nas vreme maksimalno posluži pa u najboljem slučaju pokisnemo, nekad i više puta, a možda nas zatekne i malo leda. Svakako je sasvim lagano voziti pod punom ratnom opremom, natopljen i blatnjav, šta fali?

A da se ne lažemo, najjači( ili što bi Coa rekao naj jači) je osećaj kada dođeš do vrha, tako da MALO kiše i leda ne može da pokvari taj doživljaj.

Drugi dan je nas je vreme malo bolje poslužilo pa smo obišli vodopad Veliki Buk i Resavsku pećinu. To je nešto što obavezno morate videti. Priroda zaista zna nekad da bude nestvarna.

Neki dobri i pomalo pošteni ljudi

Za kraj nešto veoma važno:

Valjda će sledeći odlazak biti u što većem broju.
Poseban pozdrav za drugara Dolića.
Stay tuned…

КатегоријеVesti